Hozzáadhatod e lapot a kedvencekhez
Tarsolyosok honlapja

Felhívás
Hozzáadhatod e lapot a kedvencekhez

bőrtarsoly

 

 

 

e-mail:Küldjél levelet nekem.

 
Ősi magyar kultúránk hagyományőrzőihez

   
     A Bodrogközi Régi Magyar Kultúra Közhasznú Alapítvány 2003. május 1-jén, Karoson, SZER tartásával adja át a honfoglalók temetőhalmán kialakított kegyeleti emlékhelyet. Eleink megidézéséhez a mai hagyományőrzők jelenléte nélkülözhetetlen. Tegyünk együtt hitet amellett, hogy ősi magyar kultúránk erős, nemzetet építő és megtartó, és adjuk bizonyságát annak, hogy ragaszkodunk ezekhez a gyökerekhez.

    A IX-X. századi temető 73 sírjának leletei alapján 73 hagyományőrző áll fáklyás díszőrséget a visszahantolt síroknál. Az ősi hitünk szerinti SZER során lóáldozat bemutatása mellett fellobbantjuk a tisztító tüzet. Az óriás máglya körül dobok hangjával idézzük eleink szellemét és rójuk le kegyeletünket harcosi tisztelettel és mélységes méltósággal.

    Kérek és hívok MINDENKIT, legyen jelen ezen az estén Karoson, legyünk mi hagyományőrzők többen, a Bodrogköz őseink szellemét őrző temetődombján!

    A SZER este hét órakor veszi kezdetét. Akik díszőrséget vállalnak korhű ruházatban már délben (13 órakor) vendégeink egy közös ebédre. Szállás jurtában előtte és utána is biztosított, derékaljat és hálózsákot hozzatok.


részletes programok 1 - 2 Belépés


A VILÁG MINDEN PONTJÁRÓL VÁRJUK TESTVÉREINKET.
Adjátok át a hírt, hogy minél többen lehessünk jelen eleink sírjainál!
A díszőrségre jelentkezés és pontosabb felvilágosítás:

Petraskó Tamás 3965 Kisrozvágy, Petőfi u. 55.
Tel/fax: 47-376-277; 20-54-74-558

vissza